Monday, October 02, 2006

alotetaan tämmösellä kuvalla, jossa on makeet sävyt

Tosiaan täytin vuosia 28. päivä. Nyt on aikaa kirjottaa pidempi löpinä ja kuvia on ja kaikkea. voiettä.

Synttäripäivänä sain hostperheeltä pari kirjaa, joissa on tietoa Perthistä ja tästä ympäröivästä meiningistä ja siitä, minkälaista luontoa sunmuuta täältä löytyy. Koulussa kerroin porukalle ja ne onnitteli kovasti. Suomesta tuli pari tekstaria päivän aikana ja ne lämmitti sydäntä, kun ihmiset muisti mua. Illalla hostisä vei mua meksikolaiseen syömään ja söin fajitakset pois. Olihan ne maukkaita. Erityisen maukkaita siihen nähden, etten maksanu niistä yhtään metriä.

Sit oli tosiaan se grandfinal ja voitto tuli ja hauskaa oli. En oo sen jälkeen nähny ketään vaihtareita tai oikein ketään. On ollu muutakin touhua ihan omiin tarpeisiin asti ja kerkeäähän noiden kanssa tässä touhuta, kun alko koulusta perjantaina tosian kahen viikon loma ja kaikkea. Huomenna silti aamulla aikanen herätys rotarikokoukseen. EI herkuta.

Eilen hostisä sano, että tekiskö mun mieli lähteä vaikka johonkin luontoon kävelemään ja sano, että mä voisin kattoa niistä mun saamista kirjoista jonkun paikan, missä voitais käydä ja sitten avasin kirjan ja siinä aukeamalla oli semmosesta paikasta, missä on kolmekymmenmetriset vesiputoukset ja mä aattelin, että tonnehan me mennään. Sit näytin sen hostisälle ja etin kartasta, missä se on ja sit me mentiin.

Keli oli aivan tosi mahtava ja kuuma. Ei pilviä sitten niin missään. En tosin sit tiedä, onko tää niin mahtava keli, kun täällä tulee vielä niinpaljon kuumemmaks tää keli ja kaikkea. Näille ihmisille, kun kehuu säätä ni se vastaus on vähän semmonen niinjanäin. Nää ei oo ollu Suomessa syksyllä.

Lähettiin siis metikköön ja ajettiin kaupungin eteläpuolella oleville kukkuloille, jotka oli mielettömän kaunista seutua. Siellä sitten käveltiin se lenkki ja mitäs siitä kirjottamaan sen kummempia, muutakun että kaunista oli ja putoukset oli suht kuivat, mutta maisemat oli nätit.


Kaupunki siellä kuukuttelu horisontissa.


Siellä oli tällasia penkkejä, joista saatto sitten katella ja tuumata, että on komiata, on. Taustalla toi kallio on ne vesiputoukset ja siellä meni semmosia pikkuputouksia siellätäällä, eikä ollu yhtä suurta putausta, kun on ollu niin kuivaa.


Pikkusia lintuja lenteli, mutta isot oli pusikoissa miettimässä, että miksi ne on tänne austraaliaan laitettu, kun täällä on niin pirun kuumaa.


Joitain poikia oli viereisellä kivilouhoksella heittelemässä kiviä alas semmosen kauhean jyrkänteen reunalta ja nappasin niistä kuvan ja näyttää ihan, kun ne olis jotain leluja ja sit vielä pikkusen blurrasin reunoja, että efekti korostus vähäsen.

Kukkakuvia otin parit kanssa.




Tänäaamuna yks rotarityyppi haki mut mukaansa ja mentiin Fremantlen vankilan alla kulkeviin tunneliverkostoihin tutustumaan. Se o suunnilleen viistoistavuotta ollu turistikäytössä se vankila ja sitä ennen siellä oli vielä vankeja. Siellä on hirtetty 44 ihmistä ja kaikkea. Nykyään se on historiallinen kohde ja siellä järjestetään semmosia kiertokävelyitä, joissa kerrotaan vähän historiaa ja muuta. Se on joskus 1850 luvulla rakennettu ja siis hurjan vanha. Tunnelit oli hurjat ja pikkusen meinas klaustrofobia iskeä, mutta eei. Siellä mentiin vähän veneillä ja käveltiin vähän ja kaikkea. Aika hurjaa miettiä, että siellä on ukot kaivanu ne sinne joskus. Pimeässä ja kylmässä ovat hakanneet kiveä ja kironneet niin maan hurkuleesti.

Kävin vielä Tänään ajelemassa ympäriinsä vähän pyörällä ja näin kaks Kookaburraa ihan läheltä. Ne on aivan mahtavia lintuja ja niiden laulu("nauru") on aivan hulvaton. Ne on myös ihan yllättävän isoja. Mulla ei ollu mitään kameraa mukana ja nää tänkin postin kuvat on otettu hostisän sony minolta järkkärillä. Netistä kuitenkin zuumailin jonkun kuvan, että tiedätte miten mahtavan näkösiä lintuja täällä touhottelee ympäriinsä.


Sää alkaa kuumenemaan ja 25 on nyt jo aika perus lämpö. Siihen vielä lisätään parikytä astetta ja päästään siihen, mitä täällä kuumimmillaan on. Hurr. Voi tulla avantoon ikävä joku päivä, mutta lumenluontia ei tuu ikävä.

Eilen tuli täyteen kaks kuukautta ausseissa olemista. Kotoa olen ollut pois jonkun viikon enemmän ja Suomesta jonkun kolme tai neljä päviää enemmän. Suomalaista musaa kuuntelen paljon ja se jotekin on semmonen juttu, joka tuo kotitunnelmat jokapaikkaan. Elokuvia oon kattonu tosi paljon. Melkein joka ilta on tullu kateltua joku leffa noista hostveljen kokoelmista. Sillä on aika paljon semmosia leffoja, jotka pitää kattoa ennenkun täältä lähtee. Tosiaan on enää kolme viikkoa jälellä ekassa hostperheessä ja sit vaihtuu. Pikkusen pelottaa se muutos, mutta eiköhän siitä selvitä. Kertokaa terveisiä ja kaikkea mahtavaa teille.

Unohtu varmaan kertoa kaikkea, mitä piti, mutta toivottavasti tässä nyt tuli jotain järkevääki. mitä teille kuuluu?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home